petek, 6. april 2018

Obnovitev podatkov iz mobitela

Pametni telefoni so v zadnjih letih postali nujni za skoraj vse aktivnost v našem življenju. Tehnologija mobitela je napredovala do te meje, da je ta postal nekakšen majhen super računalnik, brez katerega si pravzaprav že kar težko predstavljamo življenje. Danes uporabljamo pametni telefon za slikanje, gledanje filmov, poslušanje glasbe, plačevanje računov in mnogo drugih aktivnosti.




Njegova vrednost mobitela je za marsikoga neprecenljiva, saj na njem hranimo veliko osebnih podatkov, brez katerih si ne predstavljamo dneva poslovanja in življenja. Če se ti podatki izgubijo, nam lahko nastane velika škoda.

Kdaj lahko izgubimo podatke?


Situacij v katerih se nam lahko primerijo težave je veliko, vprašanje pa je vedno isto - kako obnoviti izbrisane slike iz mobitela? Najpogostejša okvara samega mobitela je najbolj pogosto razlog, da se slike ali drugi podatki izgubijo oziroma so najmanj nedostopni. Kot vse druge naprave, se tudi mobiteli lahko poškodujejo zaradi mehaničnega udarca (če nam pade na tla) ali pa pregori kakšno notranje vezje. Tako je velika verjetnost, da se naš mobilec nenadoma ne bo hotel več prižgati in vsi podatki, ki smo jih hranili na njem bodo nedostopni.
Lahko se tudi zgodi, da smo žrtev virusa ali pa je težava z operacijskim sistemom. V vseh primerih je težava enaka – ne moremo dostopati do svojih podatkov.

Kaj lahko naredimo?


Kako obnoviti izbrisane slike iz mobitela? Če ne moremo dostopati do podatkov na svojem pametnem telefonu, je prvo pravilo, da se ne ustrašimo. Podatke se lahko reši s skoraj vseh naprav, če le pravilno ukrepamo. Kadar smo samo izgubili podatke, ker smo jih ponesreči pobrisali, imamo opcijo uporabo različnih aplikacij, ki nam lahko povrnejo izgubljene podatke.
Neglede na to ali na mobilcu ali tablici uporabljamo Android ali iOS operacijski sistem, lahko podatke vedno rešimo - vsaj teoretično. Če izgubimo podatke je priporočeno, da takoj nehamo uporabljati telefon in ga odnesemo k strokovnjaku, ki nam bo gotovo znal pomagati. Če napravo uporabljamo še naprej, pa se bodo morda pobrisani podatki prepisali z novimi in bodo tako izgubljeni. V takšnem primeru bo reševanje oteženo ali celo nemogoče.

Kaj pa spominske kartice?


Veliko uporabnikov mobitela uporablja spominske kartice. Tudi te se lahko pokvarijo in zato izgubimo podatke. Razlogov je lahko veliko, ampak uspešnost reševanja podatkov s spominskih kartic je zelo visoka, če ukrepamo dovolj zgodaj. Kartico oziroma telefon nesimo strokovnjaku, ki bo s posebnimi napravami prebral spominsko kartico in obnovil izgubljene podatke.



Našega mobitela nikoli ne razstavljamo sami, saj lahko z nestrokovnim ravnanjem naredimo dodatno škodo in otežimo reševanje naših podatkov.

Ni komentarjev:

Objavite komentar