četrtek, 16. marec 2017

Se da izguba podatkov odpraviti?

Včasih bi bilo lepo, če bi lahko zavrteli čas nazaj in pravočasno preprečili nevšečnosti, ki nam povzročajo težave. To velja tudi v primeru računalnikov: kaj bi dali, da bi imeli še eno priložnost, da bi lahko zaščitili svoje podatke. Kaj bi dali, da bi imeli varnostno kopijo! Pa žal ne gre tako – za varnostno kopijo imamo zgolj eno priložnost. Če je ne izkoristimo, potem nas izguba podatkov lahko doleti kadar koli, tako zaradi mehanskih okvar kot zaradi napadov na našo programsko opremo. In tu se pojavi bistveno vprašanje: se lahko izgubo podatkov odpravi, se lahko naša nespametnost popravi?
Pravzaprav lahko – če veste,  kako pravilno ravnati in na koga se obrniti.

Ko gre kaj narobe …


Kadar se okvari mehanski del v računalniku, ta običajno preprosto neha delovati. Sami ne moremo ukrepati, računalnik običajno nesemo kakšnemu lokalnemu mojstru ali znancu, ki »se spozna«. V nekaterih primerih bomo hitro slišali, da je treba pač na primer zamenjati disk, podatki pa so verjetno izgubljeni. Drugi bodo povedali, da izguba podatkov ni nujno za vedno – mogoče jih je pridobiti nazaj. In če gre zgolj za kakšno majčkeno okvaro, se bodo morda kar lotili dela. S tem pa ni nujno, da boste podatke zares dobili, morda bo nastalo še več škode.




Kadar pride do težave z računalnikom zaradi hekerjev oziroma raznih škodljivih programov, pa boste morda želeli tudi sami ukrepati. Nekateri tovrstni »škodljivci« so namreč narejeni tako, da vas celo sami obvestijo o težavi in vam nato velijo, kaj narediti – lahko vas korak za korakom vodijo po poti, ki naj bi pomagala k »ozdravitvi« računalnika, v resnici pa se samo pogrezate še globlje. Izguba podatkov bo torej veliko bolj gotova, če boste hoteli ukrepati. Torej velja, da računalnik preprosto ugasnite in to je to. Delo prepustite profesionalcem.


Izguba podatkov in njihovo reševanje


Kadar imate na računalniku pomembne informacije, potem se boste gotovo odločili za reševanje podatkov. Tu se ne izplača zanašati na ljudi brez izkušenj. Obrnite se na podjetje Kotar, ki je pri  nas največji specialist za reševanje podatkov. Če se lahko izguba podatkov konča s tem, da jih spet imate, potem vam to lahko uspe pri njih. V podjetju so namreč zaposleni najboljši strokovnjaki za to področje, ki se brez težav spopadejo tako z obujanjem podatkov v primeru strojnih težav, kot tudi takrat, kadar se na vaš računalnik (ali celo strežnik) spravijo nepridipravi.

Ni komentarjev:

Objavite komentar