sreda, 8. november 2017

Uveljavite svojo blagovno znamko z registracijo nove domene


Uspeh na spletu je odvisen od različnih dejavnikov. Od vas zahteva visoko stopnjo vloženega truda, inovativnosti, denarne prilive in iskanje novih načinov za napredovanje. Kvalitetna spletna stran vam bo hitro povrnila začetno investicijo, medtem, ko bo slabo načrtovana in izvedena stran gotovo pravi recept za neuspeh. Vsa zgodba se začne z registracijo domene in izbiro naziva spletnega mesta. V Sloveniji, vas bo pazljivo izbrana domena .si, kmalu dvignila s povprečja. Pred registracijo najdite več različnih asociacij na vašo poslovanje in v skladu s tem tudi izvedite registracijo.



Glavni razlogi za registracijo
Obstaja veliko razlogov, zakaj je domena .si z zvenečim nazivom dobra ideja. V primeru, da kadarkoli zamenjate ponudnika spletnega gostovanja, boste lahko domeno prenesli kam drugam. Na ta način ne boste izgubili sovjih sledilcev in strank, saj boste ohranili naziv. Ne glede na to, kje boste gostovali, boste imeli aktivno spletno mesto. Nova domena .si vam zviša kredibilnost, saj večinoma stranke ne želijo poslovati s podjetji, brez lastne domene. Z njo si vas bodo stranke bolje zapomnile in se bodo k vam tudi vračale.
Kako izbrati naziv domena .si?
Izbirate lahko med različnimi nazivi in domenskimi končnicami, vendar je v Sloveniji najbolj uspešna še vedno domena .si. Pred registracijo je dobro, da izberete nekaj različnih nazivov, ki se navezujejo na vaš posel. V kolikor se ukvarjate s košnjo trave, izberite domeno v smislu www.kosenje-trave.si ali www.kosimo-travo.si. Na ta način imate jasno definirano storitev in obenem se v samem nazivu nahajajo tudi ključne besede za iskanje v spletnem iskalniku. Registracijo izvedite bodisi pri samem registrarju ali pa pri ponudniku spletnega gostovanja. Večina se odloči za paket registracije domene in gostovanja spletnega mesta pri enem ponudniku.
Potek registracije
Čim ste izbrali naziv in končnico, se obrnite na ponudnika. Pošljite mu v poizvedbo en ali dva primera. Ponudnik vam bo hitro odgovoril, katera različica je prosta, kakšna cena je za postopek in kako hitro boste postali lastnik. Po vaši potrditvi, vam na vaš elektronski naslov posredujejo podatke o plačilu, po izvedenem plačilu pa je ponavadi v roku nekaj ur domena .si popolnoma vaša.

Ni komentarjev:

Objavite komentar